Publicerad | i Uncategorized

Kohakutou japansk gelegodis

 

 

Ingredienser kohakutou

 

6 tsk agar agar

360 g vatten

400 g strösocker

Geléfärger

 

Gör såhär

 

Börja med att olja dina formar. Matllådor i glas funkar bra.

Blanda 6 msk vatten med agar agar och låt stå i 10 minuter.

Häll resten av vattnet i en kastrull och koka upp. Tillsätt agar agar. Koka på medelvärme i ca 5 minuter. Rör hela tiden.

Häll i sockret och låt koka upp igen.

Nu gäller det att jobba ganska snabbt. Fördela smeten i en eller flera oljade lådor. Droppa i hushållsfärg, om du vill ha det. Tänk på att det räcker behövs väldigt lite färg och att det är lätare att tillsätta mer vid behov.

Låt den stelna innan du lossar gelén och skär till önskad form.

Lägg sen gelén på bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur i några dagar. Godiset är klart när ytan blivit hård.

Back to top of page