Hallonpaj med marängtäcke
Det här behöver du för att baka denna hallonpaj :
125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
Fyllningen halloncurd:
cirka 1 dl hallon+lite vatten
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2 dl strösocker
Marängtäcket :
3 äggvitor
2 dl strösocker
Gör din hallonpaj så här:
Blanda / mixa ihop ingredienserna till botten till en smidig deg. Låt vila i kylskåpet.
Ställ ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajdorm, cirka 28 i diameter, förgrädda i 8 minuter och låt svalna.
Sätt ugnen på 250 grader bara övervärme.
Gör fyllningen : Koka 1 dl hallon med lite vatten, låt svalna. Vispa samman hallon och äggulor. Smält smöret & vänd ner sockret & hallonblandningen.Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Ställ den svalt & låt den kallna och häll i pajskalet.
Till Marängtäcket :
Vispa äggvitorna i en ren bunke med rena vispar, till skum. Tillsätt socker , lite i taget och vispa till ett tjock marängsmet. Fördela jämt över pajen och grädda den i cirka 3 – 4 minuter. Håll koll så inte marängen bränns.
Ta ut och låt svala innan servering