Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Paj med räkfyllning

Paj med räkfyllning

Deg

200 g vetemöl (ca 3 dl)

125 g rumsvarmt smör

2 msk vatten

½ tsk salt

1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.

2. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt degen vila i svalt ca 30 min innan du kavlar ut den. Degen räcker till en normalstor paj på ca 26 cm i diameter.

3. Tryck ut pajdegen i en smord form, picka några små hål i degen med en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10 min i 200 grader

Räkfyllning.

3 dl skalade räckor

½ paket fetaost (100gr)

8 coctailtomater

½-1 dl färskhackad basilika

Äggstanning.

3 ägg

1½ dl mjölk

1 dl grädde

3 dl ost

½ tsk salt

peppar

1.Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen

2. Fyll pajskalet med räkfyllningen

3.Häll över äggstanningen

4. Grädda pajen i 200 grader i ca 20 min.

Back to top of page