Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Pasta

Pasta

Pasta
Det är inte alls svårt att göra sin egen hemgjorda pasta!Det är både roligt och speciellt att göra degen själv från grunden. Du kan göra pastan för hand men det underlättar mycket med en manuell pastamaskin.

Välj enbart vetemjöl eller byt ut en del mot durumvete, vilket gör degen mer svårarbetad.
Se därför till att använda minst hälften vanligt vetemjöl
.
Detta behövs för 4 personer:
5 dl mjöl (2 dl durumvete o 3 dl vetemjöl)
3 stora ägg
2 msk olivolja
salt
Gör så här:
1. Vispa ihop ägg och olivolja.
2. Blanda mjöl och salt. Placera i en hög på arbetsytan eller i en skål.
3. Gör en grop i mjölet och häll i äggblandningen.
4. Börja vispa i äggblandningen och vispa ner mjölet från sidorna allt eftersom tills allt är blandat.
5. Knåda degen väl på stor arbetsyta av trä eller marmor (alt gör degen i matberedare).
6. Tillsätt mer mjöl om så behövs tills degen är mjuk och smidig, men inte kladdig.
7. Låt degen vila 30 min i en öppen plastpåse eller under handduk.
8. Nu kan du kavla ut och forma pastadegen antingen med hjälp av pastamaskinen eller med kniv.
9. Lägg den färdigskurna pastan på mjölad handduk och låt dem torka högst 10 min före kokning.
Snabb tomatsås
Värm lite olivolja i en kastrull, pressa ner en vitlöksklyfta. Häll i en burk krossade tomater,vatten,tomatpuré och salta och peppra. Låt det koka ihop 10-15 minuter.
(Lägg i oliver och salami strax innan det ska serveras)
Häll såsen över pasta och servera.

Back to top of page