Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Vändagstårta

Vändagstårta

Vändagstårta

Botten:
2 st Äggulor
1 dl Strösocker
1 dl Mjölk
½ dl Margarin (smält)
1½ dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
Maräng:
2 st Äggvitor
1½ dl Socker

Fyllning:
2 dl Vispgrädde
Hallon
Börja med att vispa vitor och socker till hård marängsmet.
Vispa ihop gulor och socker tillsätt mjölk och fett.
Rör i mjölet väl blandat med bakpulvret och vanilj.
Bred ut sockerkakssmeten i långpannan med bakplåtspapper.
Bred ut marängsmeten ovanpå.
Gräddas i 175 grader c:a 15-20 minuter.
Tag ut kakan låt den svalna.
Dela kakan i 2 lika stora delar. lägg ena hälften på ett fat med marängsidan upp.
Bred ut vispad grädde och hallon ovanpå.
Lägg på den andra botten och Du har en delikat tårta.

Back to top of page