Vändagstårta
Vändagstårta
Botten:
2 st Äggulor
1 dl Strösocker
1 dl Mjölk
½ dl Margarin (smält)
1½ dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
Maräng:
2 st Äggvitor
1½ dl Socker
Fyllning:
2 dl Vispgrädde
Hallon
Börja med att vispa vitor och socker till hård marängsmet.
Vispa ihop gulor och socker tillsätt mjölk och fett.
Rör i mjölet väl blandat med bakpulvret och vanilj.
Bred ut sockerkakssmeten i långpannan med bakplåtspapper.
Bred ut marängsmeten ovanpå.
Gräddas i 175 grader c:a 15-20 minuter.
Tag ut kakan låt den svalna.
Dela kakan i 2 lika stora delar. lägg ena hälften på ett fat med marängsidan upp.
Bred ut vispad grädde och hallon ovanpå.
Lägg på den andra botten och Du har en delikat tårta.