Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Bananmuffins

Bananmuffins

Bananmuffins

Att göra bananmuffins går snabbt och är mycket enkelt.
Tid: 35 minuter
12 stora muffins eller 24 st mindre
DU BEHÖVER:
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 bananer
1 msk pressad saft av citron
4 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR:
Stora muffins: Smörj en muffinspanna med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt.
Små muffins: Ställ (mindre, ej amerikanska) muffinsformar på en plåt.
Rör smör/margarin och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
Tillsätt bakpulver och vaniljsocker.
Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning.
Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften.
Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet.
Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.
Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10 – 12 minuter i 225 grader.
Om du använder muffinspanna: låt svalna ett par minuter i muffinspannan innan du försiktigt lossar dem.

Back to top of page