Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Sirapskakor

Sirapskakor

SirapskakorTid: 35 minuter, varav 18 min i ugnen
ca 50 st
DU BEHÖVER:
200 g smör eller margarin (smör är godast!)
1 3/4 dl socker
1 msk sirap
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR:
Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt sirap, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten ”kladdar ihop sig” till mindre små bollar. Tryck ihop degen till en klump och dela den i fyra delar.
Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning.
Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 18 minuter.
Låt svalna ett par minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar

Back to top of page