Knäckebröd
Knäckebröd
20 stycken
Ingredienser
25 g jäst
2 dl vatten
3 msk matolja
0,5 tsk salt
1 msk honung
3 dl vetemjöl
2,5 dl fint rågmjöl
mjöl till utbakning
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ut jästen i
vattnet och tillsätt salt, olja och honung.
Blanda ner mjölet och arbeta till en deg. Degen behöver inte jäsa.
Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma delarna till längder och dela varje längd i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar cirka 15 cm i diameter. Nagga dem och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar.
Grädda dem i cirka 5 minuter i mitten av ugnen. Passa noga så att de ej bränns.
Låt torka i ugn i ca 1 timme i 100 grader.