Kvark-aprikostårta
Kvark-aprikostårta
Botten:
100 g margarin
½ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl havreflingor
1½ dl vetemjöl
Fyllning:
1 burk aprikoser (ca 400g)
1 burk kvark
½ dl aprikoslag
1 ägg
2 msk socker
1 msk potaismjöl
saften av en ½ citron
Smörj pajformen. Vispa margarinet och sockret poröst. Rör ned ägget. Blanda mjölet, flingorna och bakpulvret och rör ned dem.
Tryck ut degen på formets botten och längs kanterna.
Låt aprikoserna rinna av och rada dem i formen.
Blanda kvarken med aprikoslagen, ägget, sockret, potatismjölet och citronsaften.
Häll fyllningen ovanpå aprikoserna. Strö lite vaniljsocker på.
Grädda tårtan i 200 grader i mittersta delen av ugnen i ca 30 min.