Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Kvark-aprikostårta

Kvark-aprikostårta

Kvark-aprikostårta

Botten:
100 g margarin
½ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl havreflingor
1½ dl vetemjöl

Fyllning:
1 burk aprikoser (ca 400g)
1 burk kvark
½ dl aprikoslag
1 ägg
2 msk socker
1 msk potaismjöl
saften av en ½ citron

Smörj pajformen. Vispa margarinet och sockret poröst. Rör ned ägget. Blanda mjölet, flingorna och bakpulvret och rör ned dem.
Tryck ut degen på formets botten och längs kanterna.
Låt aprikoserna rinna av och rada dem i formen.
Blanda kvarken med aprikoslagen, ägget, sockret, potatismjölet och citronsaften.
Häll fyllningen ovanpå aprikoserna. Strö lite vaniljsocker på.
Grädda tårtan i 200 grader i mittersta delen av ugnen i ca 30 min.