Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Lätta donuts i ugn

Smet
3 dl mjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk soda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt

1,25 dl surmjölk (piimä)
1 ägg
0,5 dl neutral olja, t.ex. rapsolja

Topping
smör
1 dl strösocker
2 tsk kanel

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en annan bunke rör ihop mjölk, ägg och olja med en gaffel. Häll ner äggblandningen i bunke med de torra ingredienserna och vänd ihop smeten med en slickepott tills allt är väl blandat. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ner smeten i smord donitsform. Grädda i ca 6-7 min. Blanda socker och kanel i en skål. Smält smör och pensla donitsarna innan de doppas i socker och kanelblandningen.

Back to top of page