Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Ljusa pepparkakor

Ljusa pepparkakor

Ingredienser

50 stycken

1 1/2 dl vatten

1 1/2 dl ljus sirap

2 dl socker

2 msk smör

2 tsk hjorthornssalt

cirka 12 dl vetemjöl

Så här gör du

Rör samman vatten, sirap, socker och smör i en kastrull och koka upp. Låt blandningen svalna.

Blanda två deciliter av mjölet med hjorthornssaltet och tillsätt i den svalnade ­blandningen. Tillsätt sedan resten av mjölet tills det blir en fast deg.

Kavla ut degen tunt och måtta ut kakor.

Baka gärna en provkaka. Flyter kakan ut så behövs det mer mjöl i degen.

Lägg kakorna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugn på 175 grader i cirka 7 minuter, tills kakorna fått en fin gyllene färg.

Back to top of page