Publicerad | i Uncategorized

Parisiervåfflor

Grunddeg

2,5 dl vetemjöl
100 g smör
1-2 msk vatten

Fyllning

100 g smör
1,5 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker

Till kavling strösocker

Så gör du

1.Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen i vila i kylskåp cirka 1 timme.

2.Kavla ut degen till knappt 0,5 cm tjocklek. Ta ut 20 stycken rundlar med kanten på ett glas, cirka 6 cm i diameter.

3.Sätt ugnen på 225 grader.

4.Strö socker på ett bakplåtspapper. Lägg kakorna på pappret och kavla ut rundlarna till långsmala kakor med hjälp av kruskavel. Lägg kakorna på en plåt.

5.Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter tills kakorna fått fin färg och ser spröda ut.

6.Rör smör, socker och florsocker smidigt till fyllningen. Tillsätt äggula och vaniljsocker.

7.Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan.

Back to top of page