Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Ingredienser
Portioner: 12 st
• 3 dl vetemjöl
• 1 msk kakao
• 1 tsk salt
• 1 4/5 dl socker
• 1 4/5 dl solrosolja
• 1 ägg
• 1 msk röd hushållsfärg
• 1/2 tsk vaniljsocker
• 1 1/3 dl surmjölk
• 1 tsk ättika
• 4/5 tsk matsoda
• strössel att garnera med

Frosting
• 100 g färskost
• 5 dl florsocker
• 25 g smör (rumsvarmt)
• 1 msk mjölk
• 1 tsk vaniljsocker
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
3. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
4. Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker.
5. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
6. Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
7. Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.
8. Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker.

Back to top of page