Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Runebergstårta

Runebergstårta

Runebergstårta

Tid för tillagning ca 45 minuter.
Ingredienser som behövs:

200 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl ströbröd
1 dl riven mandel
1 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
hallonsylt
Glasyr:

Florsocker
Citronsaft

Tillagning:
Sätt ugnen på 200°
Rör smöret med sockret tills det är luftigt.
Vispa äggen och blanda ner dem i smöret tillsammans med ströbröd, mandel, grädde, mjöl och bakpulver.
Häll den färdiga smeten i en form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Ta ut kakan och bred på hallonsylt.
Grädda kakan ytterligare tills den är färdig.
Rör ut 1 dl florsocker med lite citronsaft och ringla denna över hallonfyllningen.

Back to top of page