Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Kladdkaka

Kladdkaka

Kladdkaka

Börja med att värma ugnen till 180 grader.

2,75 dl Maizena majsstärkelse
½ dl kakao
3 tsk bakpulver
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl kokosmjölk
½ dl neutral olja, tex raps, solros

Sikta ihop alla torra ingredienser och blanda ner olja och kokosmjölk/grädde och rör ihop till en smet. Olja en form och häll upp smeten i den.

Sen är det dags för del 2 av kakan. Blanda i en skål:
2 msk socker
2 msk farinsocker
2 msk kakao
1 msk Maizena majsstärkelse

Strö den torra blandningen över kakan och ringla därefter 2 msk sirap över

Koka upp lite vatten och häll 1,5 dl kokande vatten över. Ställ omedelbart in kakan i mitten av ugnen och grädda ca 30 minuter.

Tillägg: Den ska alltså inte blandas i formen efter att man har hällt över det kokande vattnet. Den blandar sig själv när den jäser i ugnen.

Back to top of page