Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Susanna bullar

Susanna bullar

Susannabullar

30 bullar

Underbart saftiga och porösa bullar, ett recept från 1977. Den ganska kladdiga bulldegen skärs i bitar och läggs i form utan att man behöver rulla dem släta och jämna. De blir fina ändå!

Ingredienser:

Fördeg:

2 dl mjölk

50 g jäst

4 dl vetemjöl

 

Deg:

200 g smör (rumsvarmt)

1 dl strösocker

3 ägg

6 dl vetemjöl (ca)

Fyllning:

150 g smör (rumsvarmt)

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

Pensling:

1 ägg (uppvispat)

Garnering:

50 g mandelspån

Gör så här:

1. Värm mjölken till fingervärme 37°. Smula jästen i en bunke, häll på mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

2. Arbeta in smör, socker, ägg och det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Degen får inte arbetas mycket nu. Tillsätt ev lite mera mjöl men den kan gärna vara lite kladdig, då blir bullarna porösa.

3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Ställ ut 30-35 folieformar på plåtar och fördela ca 1/3 av fyllningen i formarna genom att lägga en liten klick i varje form.

4. Ta upp den ganska kladdiga degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till längder och dela dem i bitar. Lägg en degbit (den behöver inte formas vackert) i varje folieform.

5. Gör en fördjupning med fingret i varje degbit och fördela resten av fyllningen i bullarna. Använd sprits eller två skedar.

6. Låt bullar jäsa under bakduk 40-60 minuter. Sätt ugnen på 250°.

7. Pensla med uppvispat ägg och strö flagad mandel över. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Back to top of page