Paj med räkfyllning
Deg
200 g vetemöl (ca 3 dl)
125 g rumsvarmt smör
2 msk vatten
½ tsk salt
1. Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
2. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt degen vila i svalt ca 30 min innan du kavlar ut den. Degen räcker till en normalstor paj på ca 26 cm i diameter.
3. Tryck ut pajdegen i en smord form, picka några små hål i degen med en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10 min i 200 grader
Räkfyllning.
3 dl skalade räckor
½ paket fetaost (100gr)
8 coctailtomater
½-1 dl färskhackad basilika
Äggstanning.
3 ägg
1½ dl mjölk
1 dl grädde
3 dl ost
½ tsk salt
peppar
1.Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen
2. Fyll pajskalet med räkfyllningen
3.Häll över äggstanningen
4. Grädda pajen i 200 grader i ca 20 min.