Publicerad | Uppdaterad | i Uncategorized

Tårta (glutenfri)

Ingredienser:

1/2 dl maizena majsmjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl socker
½ msk socker

Fyllning:
Vanilla visp
Jordgubbssylt
Ugn: 250º

Gör så här:
1. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Blanda maizena majsmjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
2. Vispa ägg och socker till en riktigt tjock och pösig massa. Rör om så att allt blandar sig väl.
3. Skrapa ned smeten i formen i ett jämnt lager. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 minuter till lagom färg. Strö över socker och stjälp upp kakan för att svalna. När den svalnat, skär i två delar
och fukta med tex. mjölk eller lemonad
4. Fyllning: Vispa Vanilla och jordgubbsylt.
5. Förvara i kylskåp.

Back to top of page